Over mij:

Ik ben Marcel Koot, geboren 09-10-1966

1986 begonnen in de bouw als huisschilder echter kwam ik erachter dat de kwaliteit die ik als vakschilder had geleerd niet van toepassing was en ik besloot om de wereld van werken te gaan ontdekken. Het werd een hele mooie en leerzame ontdekkingsreis, veel dingen gedaan zoals: reclamemedewerker, fabrieksmedewerker, autospuiter, etc.

In 1992 woonde ik in Maarssenbroek en kwam ik "per ongeluk" terecht in de horeca, mijn carrière startte bij Motel Breuken. Toen net in handen van van der Valk.
Later verhuisde ik weer terug naar Nunspeet en zette mijn werk in de horeca voort in onder andere Hotel Vennendal, Hotel Dennenhoeve, De Mallejan, Veldenbos, Flevo Natuur Lazy Louis, etc.

Alles in de horeca wilde ik meemaken en doen. Dit heb ik dan ook gedaan; barmedewerker, bedieningsmedewerker, receptiediensten, nachtreceptionist, housekeeping, spoelkeuken, keuken, catering, etc. In 1999 was ik zelfs de trotse uitbater van Café Dodo's in Nunspeet.
In 2005 de overstap gemaakt naar de beveiliging.
Ik vond dit de perfecte combinatie van wat ik wilde; met mensen omgaan en zorgen dat zij een fijne en veilige dag/avond/nacht hebben. Ik ben bij MPL beveiligingsdiensten begonnen als surveillant in Elburg en omstreken. Al gauw ook in Harderwijk, Ermelo. In Nijkerk heb ik het collectief weer nieuw leven ingeblazen door collega's weer enthousiast te maken. Tevens heb ik er voor gezorgd dat de communicatie met politie verbeterde waardoor het samenwerken beter ging.
In 2012 werd MPL beveiligingsdiensten overgenomen door Securitas. Dit gaf toch nodige veranderingen waarin ik mij niet kon vinden, ik besloot te vertrekken en in 2014 op nul-uren basis te werken voor Bloemink beveiliging. Hier maakte ik kennis met de evenementen zoals Koningsdag, PEC Zwolle, halve marathon, Pinkstereo en ook op de COA's in Apeldoorn en Zwolle.

Het lage loon en geen kans op een vast contract was voor mij een reden om in 2016 voor mijzelf te beginnen.
1 september 2016 was voor mij mijn eerste dag als ZP-er ( Zelfstandig Professional).


Waarom dienstverlening en niet alleen beveiliging in mijn naam ?
Ik wist niet wat mij te wachten stond en had geen full-time opdrachtgevers toen. Wel kon ik gebruik maken van mijn andere kwaliteiten om zo toch de kost te verdienen. Ik was toen: Beveiliger, huisschilder, werkplaats begeleider voor volwassenen op een dagbesteding, reclamemedewerker en bruidsautochauffeur.
Van al deze bezigheden is nu alleen het beveiligen overgebleven i.v.m. drukte en voldoende aanbod hierin.
Ondertussen was ik ook bezig met mijn grootste hobby; hondentrainen.
Ik heb een Labrador praktijkgericht getraind op narcotica en een Mechelse herder waar ik KNPV toetsing objectbewakingshond mee trainde, echter was zij niet zo'n doorbijtster, maar er bleek wel een super neus op te zitten. Met die capaciteit heb ik met haar KNPV basisspeurhond gehaald.
Helaas bleek het in de beveiliging erg moeilijk te zijn om met een speurhond aan het werk te komen dus heb ik een Hollandse herder gekocht en daar heb ik in 2019 wel toetsing objectbewakingshond gehaald.